John Vermeulen Geldrop


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
Vanaf 1 januari 2020 is het makkelijker en interessanter geworden om een fiets te leasen.

Zakelijk een fiets leasen


De overheid heeft nieuwe regels opgesteld

Fiets van de zaak
Per 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’ veranderd. Het wordt voor werkgevers makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ondernemers (bijvoorbeeld kleine ondernemers en zzp’ers) kunnen ook zelf gebruik maken van de regeling.

Fiets van de zaak: hoe werkt het?
Een fiets van de zaak maakt het mogelijk om een (elektrische) fiets of een speed-pedelec te gebruiken voor woon-werkverkeer. De werknemer hoeft dan niet zelf een fiets te kopen. Hij of zij mag de fiets van de zaak fiscaal gezien onbeperkt privé gebruiken. Dus ook voor een fietstochtje, de boodschappen of het wegbrengen van de kinderen.

Wat kost een fiets van de zaak?
De werkgever betaalt de fiets en meestal ook de kosten voor onderhoud en reparatie. Wel krijgt de werknemer te maken met een bijtelling bij het salaris. Uiteindelijk betaalt de werknemer daardoor enkele euro’s per maand extra belasting.

Hoe werkt de bijtelling?
Wie een fiets van de zaak privé gebruikt, heeft daar voordeel van. Over de waarde van dit voordeel (de bijtelling) betaalt hij of zij loonbelasting. De bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaalt de werknemer dan maandelijks belasting.

Rekenvoorbeeld

Stel een werknemer koopt een fiets met een waarde van €2000,-. De werknemer moet dan 7% van dit bedrag bij het salaris optellen. Dit is een bedrag van € 140,-. Een werknemer met een inkomen van €35.000,- per jaar, betaalt hierdoor €58,- per jaar meer belasting. De kosten per maand bedragen dus €4,83.

Voor werknemers

Als werknemer kan u via uw werkgever gebruik maken van de voordelen van het leasen van een fiets. Het is echter van belang dat uw werkgever zich meldt alvorens u als werknemer een fiets kunt leasen.

Voordelen voor werknemers

 • Elk type fiets is mogelijk, ook een (high speed) e-bike;
 • Geen hoge aanschafkosten;
 • Met de fiets naar het werk is beter voor je conditie;
 • Nooit meer in de file of parkeerproblemen;
 • Inclusief: onderhoud en reparatie, verzekering tegen diefstal en schade, pechhulp, ongevallen opzittende(n) verzekering en verhaalsrechtsbijstand;
 • Verrekening via loonstrook;

Voor werkgevers

John Vermeulen Fietsen biedt werkgevers de mogelijkheid om de beste fietsen, ebikes en speedbikes te leveren aan hun personeel. Dit gaat in overleg en met wederzijdse toestemming van uw werknemers.

Voordelen voor werkgevers

 • Minder parkeerruimte nodig;
 • Inclusief onderhoud en reparatie;
 • Geen operationele en administratieve rompslomp;
 • Ontzorgt medewerkers en maakt het mogelijk een duurdere fiets aan te schaffen zoals bv een (high speed) e-bike;
 • Fittere en gezondere medewerkers;
 • Product wordt ondersteund door sterke merken;
 • Reductie CO2 voetprint.
Zakelijk een fiets leasen
<p>Per 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de &lsquo;fiets van de zaak&rsquo; veranderd. Het wordt voor werkgevers makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak.</p>

Per 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’ veranderd. Het wordt voor werkgevers makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak.

Prive een fiets leasen
<p>Een nieuwe fiets is een flinke investering. Zeker als het om een e-bike of speed-pedelec gaat. Dit maakt leasen zo aantrekkelijk. Een elektrische fiets leasen kan al vanaf een paar tientjes per maand. Dit is inclusief onderhoud, verzekeringen en pechhulp.</p>

Een nieuwe fiets is een flinke investering. Zeker als het om een e-bike of speed-pedelec gaat. Dit maakt leasen zo aantrekkelijk. Een elektrische fiets leasen kan al vanaf een paar tientjes per maand. Dit is inclusief onderhoud, verzekeringen en pechhulp.

Fietsplan
<p>Wij werken samen met Nationale Fiets Projecten en bedrijffietsen Nederland.</p>

Wij werken samen met Nationale Fiets Projecten en bedrijffietsen Nederland.