19 april testdag Urban Arrow en 25 en 26 april testdagen Stromer 19 april testdag Urban Arrow en 25 en 26 april testdagen Stromer


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

 

fietsbanner
fietsbannerOnze vakmensen

Onze vakmensen dragen de visie van John Vermeulen Fietsen uit en hebben specialistische kennis in huis om u te kunnen voorzien van het juiste advies en maatwerk. U bent altijd welkom bij ons voor een praatje of advies.

fietsbanner

Fiets kopen via Fietsplan


Het fietsplan of de werkkostenregeling (WKR) worden steeds populairder, en logisch! Voor zowel werkgevers als werknemers zitten er voordelen aan.

Voor werkgevers zit er verschil tussen het fietsplan en de WKR, maar voor jou als werknemer maakt dit niets uit. Je koopt in beide gevallen een fiets via het fietsplan, die je vervolgens via je brutoloon betaalt.

Hoe werkt het fietsplan?
 

  1. Er zijn een aantal manieren om gebruik te maken van het fietsplan. Via een tussenorganisatie zoals FiscFree of het Nationaal Fietsplan (NFP) komt het meest voor.
  2. Informeer bij je werkgever of je een fiets kunt kopen met het fietsplan
  3. Informeer bij je werkgever tot welk bedrag je gebruik mag maken van het fietsplan (als je een duurdere fiets wilt, kun je de meerprijs gewoon zelf betalen)
  4. Bestel de fiets in onze winkel
  5. We vullen dan samen het digitale fietsplanformulier in middels de Code Fietskaart, en sturen deze digitaal naar de tussenorganisatie
  6. Wij ontvangen het geld van de fietsplanorganisatie
  7. Eventueel bijbetalen en fietsen maar!

Toeslag
 

De tussenorganisatie houdt 15% in over de eerste € 1000,-. Bij een budget van € 1000,- betaald de werkgever dus € 1000,- aan de tussenorganisatie, maar ontvangt John Vermeulen Fietsen € 850,-. Deze toeslag is in principe voor de klant, maar John Vermeulen Fietsen heeft hier een speciale regeling voor:

  • Wanneer je een fiets voor de adviesprijs koopt, brengen wij deze € 150,- niet in rekening.
  • Wanneer je een fiets met korting of inruil koopt, brengen wij deze € 150,- wel in rekening.

Bereken je voordeel

Stap 1: Kijk in welke belastingschaal je valt met het bruto jaarinkomen.
 

tot € 68.507,- 37,10%
€ 68.507,- of meer 49.50%


Stap 2: Vraag op wat het te besteden budget is voor een nieuwe fiets.
Stap 3: Bepaal wat 37,10% of 49,50% is van het te besteden budget.
Stap 4: Trek het belastingvoordeel af van de verkoopprijs van de fiets. Dit is de nettoprijs.

Rekenvoorbeeld
 

   
Verkoopprijs fiets € 1199,-
Te besteden budget WKR € 1000,-
Belastingschaal 37,10%


37,10% van € 1000,- is € 370,10
€ 1199,- minus € 370,10 = € 828,90  is je netto prijs.

Alternatieve fietsplannen


Naast het bovenstaande proces zijn er nog andere manieren om gebruik te maken van het fietsplan. Dit verschilt per werkgever. John Vermeulen Fietsen werkt mee aan alle vormen van het fietsplan & werkkostenregeling.

1.   Zelf voorschieten, bon inleveren bij werkgever

De werkgever verrekend de fiets tot het afgesproken bedrag. Je kan dus ook een duurdere fiets uitzoeken, het bedrag boven het WKR-budget levert geen fiscaal voordeel op. Je betaalt de fiets zelf. De bon lever je in bij de werkgever, deze verrekent dit verder. In dit geval kun je gewoon een fiets bij ons aanschaffen in de winkel.

2.    Bon inleveren bij werkgever, werkgever betaalt

Na het uitzoeken van de fiets ontvang je van ons een bestelbon. Deze dien je in bij je werkgever, en zij maakt het bedrag direct naar ons over. Zodra wij de betaling hebben ontvangen kan je de fiets afhalen. Wil je hier niet op wachten, dan is het mogelijk de fiets zelf voor te schieten. Zodra de betaling van de werkgever binnen is, maken we dit bedrag weer naar je over.

CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
CUBE Kathmandu Hybrid One 750 winnaar uit de ANWB E-biketest 2024!
We hebben een nieuwe winnaar in ons midden! De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 komt namelijk als beste uit de test bij de ANWB E-biketest 2024! ANWB geeft aan: "De CUBE Kathmandu Hybrid One 750 is een e-bike waarmee je heel rap kunt fietsen. Te danken aan de sterke motor en derrailleurversnellingen. Ook bij een rustiger tempo is deze CUBE een fijne reisgenoot. De brede 55 mm banden en verende zadelpen en voorvork zorgen voor een soepele rit."
Lees verder
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Recreatieve fietstochten | NFTU Toertochtenkalender 2024
Bekijk hier het overzicht van recreatieve fietstochten georganiseerd door heel Nederland in 2024
Lees verder
Vouwfiets nieuwe favoriet op Marktplaats
Vouwfiets nieuwe favoriet op Marktplaats
Steeds meer mensen kiezen een ander vervoersmiddel dan de auto. Zo is de vouwfiets enorm populair op Marktplaats, blijkt uit onderzoek. Lees verder...
Lees verder