John Vermeulen Geldrop


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00Onze vakmensen

Onze vakmensen dragen de visie van John Vermeulen Fietsen uit en hebben specialistische kennis in huis om u te kunnen voorzien van het juiste advies en maatwerk. U bent altijd welkom bij ons voor een praatje of advies.

Ons verhaal


1938 - 1939

Het verhaal van John Vermeulen Fietsen begint in Hoog-Geldrop. Noud Vermeulen opent er de zaak en draait deze tot 1939. Fietsen en kachels, later aangevuld met wasmachines en centrifuges. Na de oorlog neemt Martien Vermeulen de zaak over en start in 1956 ook een zaak in Gestel in Eindhoven. Paul Vermeulen - de vader van John - gaat verder in de zaak in Geldrop.

1938 - 1939
1939 - 1956

1956 - 1984

Later komt zoon John Vermeulen komt er bij. In deze periode groeit de naam Vermeulen Fietsen gestaag. John Vermeulen raakt bovendien steeds meer betrokken.

John Vermeulen Geldrop

1984 - 1994

Vader Paul Vermeulen en zoon John werken samen in de zaak in Geldrop. Rechts op de foto zie je Paul Vermeulen en zijn vrouw Tonnie (links, staand) met de heer Van den Broek en zijn vrouw (rechts, staand), ook ondernemers in fietsen. Later zal zijn zoon Paul van den Broek (uiterste rechts) zijn winkel verkopen aan John Vermeulen.

Paul Vermeulen blijft nauw betrokken bij de fietscultuur in Geldrop. Paul en John werken samen tot 1994. John verhuist dat jaar naar een nieuwbouwpand van 1000 m² aan de Laan der 4 Heemskinderen in Geldrop. Paul gaat met pensioen, maar blijft op de achtergrond betrokken.

Paul Vermeulen en zijn vrouw in 1965
Fietsenwinkel in Geldrop

1994 - 2012

John Vermeulen Fietsen groeit met de tijd mee. Vanuit het filiaal in Geldrop onderneemt John Vermeulen verder. In het nieuwe millennium komen er meer filialen bij: In 2005 in Eindhoven, in 2008 in Weert en in 2012 in Uden. Gaandeweg sluit John zich ook aan bij Profile, waar hij zich vervolgens ook weer uit terugtrekt omdat hij altijd voorop wil lopen. Of laten we zeggen; voorop wil fíétsen.

Groepsfoto Vermeulen - van den Broek

2012 - 2017

In 2013 verkoopt John Vermeulen drie winkels aan Hans Struijk Fietsen: de filialen in Geldrop, Eindhoven en Weert om precies te zijn. John focust dan op het filiaal in Uden dat onder leiding staat van Ronald Breeman. Mark Vermeulen - zoon van John - is inmiddels manager bij Hans Struijk Fietsen in Geldrop. In januari 2017 koopt John Vermeulen Tweewielercentrum Paul van den Broek in Eindhoven. Dochter Linda Vermeulen volgt trots de voetsporen van haar voorouders en wordt manager van deze vestiging.

de laan der 4 Heemskinderen in Geldrop
Filiaal Uden komt erbij in 2012

2012 - 2017

2014: Tweewielerwinkel van het jaar, landelijke winnaar.
2017: Tweewielerwinkel van het jaar, regionale winnaar.

Een mooie prestatie en het resultaat van jarenlang gepassioneerd werken. Meteen een mooi moment voor een nieuwe website. Eerst een voor de vestiging in Uden, vervolgens een voor Eindhoven. Helaas breekt in juli 2017 brand uit in de winkel in Uden. Na een grondige verbouwing van drie maanden demarreert John Vermeulen Fietsen weg uit de groep met de opening van een nieuwe winkel. Ook John's vader Paul Vermeulen en zijn vrouw zijn bij de opening aanwezig.

Aankoop pand Paul vd Broek
Winnaar winkel vh jaar 2014
Winnaar winkel vh jaar 2017

2018 - 2019

Als fietswinkelketen Hans Struijk in 2018 failliet gaat, opent een oude bekende de deuren. John Vermeulen Fietsen Geldrop keert terug na 5 jaar weg te zijn geweest. Het plaatje is dan compleet: Mark Vermeulen als manager in Uden, Linda Vermeulen in Eindhoven en John Vermeulen in Geldrop.

John Vermeulen Fietsen Geldrop
John Vermeulen Fietsplezier Eindhoven

2020 - 2021

John Vermeulen zou John Vermeulen niet zijn zonder een verandering. Per 1 januari 2020 verkoopt John filiaal Uden aan een collega en Uden maakt vanaf dan deel uit van Fietsvoordeelshop. Mark Vermeulen gaat weer in het filiaal in Geldrop werken, Linda Vermeulen blijft in Eindhoven en John verdeelt zijn tijd tussen de beide winkels in Geldrop & Eindhoven.

December 2022

Verkoop John Vermeulen Fietsen vestiging Eindhoven. Autobedrijf Van den Udenhout breidt zijn fietsactiviteiten verder uit met de overname van de vestiging van John Vermeulen Fietsen in Eindhoven. Alle medewerkers treden in dienst bij Van den Udenhout. 

John Vermeulen en zijn zoon Mark en dochter Linda blijven eigenaar van de vestiging in Geldrop. Ze blijven daarnaast betrokken bij de locatie in Eindhoven.

Kenniscentrum
<p>De mensen van John Vermeulen Fietsen&nbsp;zijn gepassioneerd over fietsen en alles wat er bij komt kijken. Een ge&iuml;nformeerde klant is de juiste klant.</p>

De mensen van John Vermeulen Fietsen zijn gepassioneerd over fietsen en alles wat er bij komt kijken. Een geïnformeerde klant is de juiste klant.

Advies van de Vermeulen familie
<p>Voorkom lekrijden: controleer uw banden regelmatig op steentjes en andere scherpe voorwerpen.</p>

Voorkom lekrijden: controleer uw banden regelmatig op steentjes en andere scherpe voorwerpen.

Onze vakmensen
<p>Onze vakmensen dragen de visie van John Vermeulen Fietsen&nbsp;uit en hebben specialistische kennis in huis om u te kunnen voorzien van het juiste advies en maatwerk.</p>

Onze vakmensen dragen de visie van John Vermeulen Fietsen uit en hebben specialistische kennis in huis om u te kunnen voorzien van het juiste advies en maatwerk.