John Vermeulen Geldrop


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

Framemaatbepaling gratis bij aankoop van een nieuwe fiets


Voor onze framemaatbepaling zetten we strakke vuistregels in. Dat doen we voor jouw ideale fietspositie. Tegenwoordig worden tal van eisen gesteld aan zowel een high performance fiets als aan een stadsfiets. Naast allerlei technische voorwaarden (gewicht en versnellingen bijvoorbeeld) waar een fiets aan moet voldoen, is vooral de maatvoering belangrijk. En terecht! Een fiets die je gebruikt om mee te sporten of voor plezierritjes moet goed passen. Dat gaat verder dan de framemaat. We hebben het dan ook over de afstelling van het stuur en zadel. Al deze afstellingen samen bepalen in belangrijke mate jouw comfort op de fiets.

Iedereen die fietst, zoekt naar de ideale positie op de fiets. Meestal wordt dat bepaald op basis van een aantal vuistregels en het gevoel. Vuistregels die een framemaat bepalen zijn bijvoorbeeld:

  • Framemaat: 2/3 van je binnenbeenlengte.
  • Zadelhoogte: 1,08 maal je binnenbeenlengte.
  • Stuurafstelling: ellenboog tegen de punt van de zadel en je vingers tegen het stuur.

Tegenwoordig leggen we de lat nog hoger; een hightech fiets moet volgens ons passen als een maatkostuum. Wij hebben alle precisiegereedschappen in huis om jouw ideale framemaat en de correcte afstelling van stuur en zadel te bepalen. Zo berekenen we exact jouw persoonlijke afmetingen. Daarvoor gebruiken we het computergestuurd meetsysteem van bikefitting.com.

De kosten voor deze meting zijn afhankelijk van het type fiets en liggen tussen de € 29,- en € 49,-

Van zomer naar winter en van winter naar zomer
Van zomer naar winter en van winter naar zomer
Als het weer tijd is om de klokken te verzetten, ook de Bosch display op jouw fiets! Hier onder lees je de stappen:
Lees verder
Hoe haal je de meeste kilometers uit je accu?
Hoe haal je de meeste kilometers uit je accu?
Wij krijgen vaak de vraag hoe lang een E-bike mee kan tijdens een flinke rit. Natuurlijk is dit afhankelijk van verschillende factoren, maar er zijn een aantal onderdelen die bij iedere E-bike ervoor zorgen dat er net wat extra ver gefietst kan worden. Hiervoor hebben wij de volgende tips opgeschreven:
Lees verder
Dit zijn dé trends op het gebied van E-bikes in 2022
Dit zijn dé trends op het gebied van E-bikes in 2022
Bij John Vermeulen fietsen houden we altijd de nieuwste trends rondom het fietsen in de gaten. Ook voor de E-bikes houden wij nauwkeurig in de gaten waar de kansen liggen, zodat wij de fijnste en beste fietservaring aan kunnen bieden. In 2022 zijn er ook weer een aantal zaken die ons zijn opgevallen. Deze hebben we voor jullie in een handig overzicht op een rijtje gezet!
Lees verder