John Vermeulen Geldrop


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

Fietsen door death valley De Peel


Wil je graag de fietsroute bekijken en meer achtergrond informatie lezen? Bekijk hier de route

Death Valley De Peel heeft een aantal prachtige fietsroutes die je leiden langs verschillende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

De aangegeven fietsroutes leiden langs herdenkingsmonumenten en gebeurtenissen die hebben plaats gevonden in de Tweede Wereldoorlog. De routes lopen langs de aangegeven knooppunten. Bij enkele routes wijken we af van de knooppuntenroute. Dit is aangegeven door een rode getrokken lijn.

Voor de exacte locaties van een aantal gebeurtenissen (poi’s)  is het nodig af te wijken  van de knooppuntenroute. Waar dat het geval is, staat dat op het kaartje aangegeven met een stippellijn.

In de Peel zijn vele vliegtuigen neergestort. De locaties van deze crashes zijn aangegeven met een vliegtuigje.

Waarom Death Valley De Peel?

'Death Valley De Peel' klinkt onheilspellend en dat is niet zonder reden. Het herinnert aan de hevige lucht- en grondoorlog in De Peel tussen 1940-1945.  Na Normandië was De Peel één van de regio’s waar het zwaarst werd gevochten.

De term Death Valley De Peel is afkomstig van piloten en slaat op het grote aantal vliegtuigen dat in de Peel is neergestort.

Ook de Britse oorlogschrijver Patrick Delaforce noemde de Peel in zijn boek ‘The Black Bull”, The Valley of Death. 

QR-codes
Op verschillende borden langs de route zijn QR-codes opgenomen. Via deze codes is per routepunt (poi) achtergrond informatie op te vragen. Door de opzet die gekozen is op de website is de route ook te 'fietsen' vanachter de computer. Dit is voor hen die niet in de gelegenheid zijn om fysiek te fietsen. Via de website kan je alle informatie vinden.

Download GPX bestand

Kleine ijsvogelvlinder fietsroute
<p>Deze 20 kilometer lange Fietsroute Kleine IJsvogelvlinder laat je op prachtige plekken komen waar de Kleine IJsvogelvlinder misschien ook te spotten is: als je niet te hard fietst.</p>

Deze 20 kilometer lange Fietsroute Kleine IJsvogelvlinder laat je op prachtige plekken komen waar de Kleine IJsvogelvlinder misschien ook te spotten is: als je niet te hard fietst.

Fietsrondje Geldrop Mierlo
<p>Het fietsrondje Geldrop-Mierlo is als een 8 die om en door de beide dorpen gaat. De route is bedacht en gemaakt door een groep ondernemende inwoners in samenwerking met de gemeente.</p>

Het fietsrondje Geldrop-Mierlo is als een 8 die om en door de beide dorpen gaat. De route is bedacht en gemaakt door een groep ondernemende inwoners in samenwerking met de gemeente.

Historische fietsroute
<p>Ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van Kasteel Geldrop is een historische fietstocht samengesteld langs enkele belangrijke plaatsen buiten het huidige landgoed, die (in het verleden) te maken hebben (gehad) met het kasteel en zijn bewoners.</p>

Ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van Kasteel Geldrop is een historische fietstocht samengesteld langs enkele belangrijke plaatsen buiten het huidige landgoed, die (in het verleden) te maken hebben (gehad) met het kasteel en zijn bewoners.

Het mysterie van de venus van Mierlo
<p>De Venus van Mierlo, ook wel het Danseresje van Geldrop genoemd, is de oudste menselijke voorstelling uit de Brabantse geschiedenis.</p>

De Venus van Mierlo, ook wel het Danseresje van Geldrop genoemd, is de oudste menselijke voorstelling uit de Brabantse geschiedenis.

Fietsen door deadvalley de Peel
<p>Death Valley De Peel heeft een aantal prachtige fietsroutes die je leiden langs verschillende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.</p>

Death Valley De Peel heeft een aantal prachtige fietsroutes die je leiden langs verschillende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Kersenbloesemroute Mierlo
<p>De Kersenbloesemroute Mierlose Zwarte is het allermooiste fietsen als de bomen in bloei staan. Dat is rond begin april. Maar ook op andere momenten is het een heerlijke route om te fietsen.</p>

De Kersenbloesemroute Mierlose Zwarte is het allermooiste fietsen als de bomen in bloei staan. Dat is rond begin april. Maar ook op andere momenten is het een heerlijke route om te fietsen.