Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

Wat is een Bosch middenmotor?

Een Bosch middenmotor is het nieuwste type motor voor de elektrische fietsen. Deze motor zit midden op de fiets bij de trappers gemonteerd. Doordat de motor in het midden van de fiets gemonteerd wordt, heeft hij een stabiele en veilige wegligging. Dit is een stuk fijner en veiliger dan bijvoorbeeld een voorwielmotor. Ook werkt een middenmotor met meerdere sensoren zoals de kracht-, sensatie- en snelheidssensor. Op die manier geeft de Bosch middenmotor altijd een prettige en natuurlijke trapondersteuning. Tot slot is de motor volledig geruisloos, waardoor je niet last hebt van zoemende geluiden.

Bosch middenmotor

Verschillende type middenmotoren van Bosch

De verschillende type motors van Bosch bieden elk hun eigen kracht en ondersteuning tijdens het fietsen. De verschillen in kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeter (nm). De verschillende type motors zijn:

  1. Bosch Active Line Motor (40nm). Deze motor is ideaal voor het alledaagse gebruik in een dorp of stad op zowel verharde wegen als fietspaden.
  2. Bosch Active Line Plus Motor (50nm). Deze motor is zeer geschikt voor het alledaagse- en recreatieve fietstochten, voornamelijk op verharde wegen in vlak- of glooiend terrein.
  3. Bosch Performance Line Motor (65nm). Zeer geschikt voor het dagelijks woon-werkverkeer en lange fietstochten. Prettig voor als je regelmatig op verharde of onverharde wegen rijdt. Ook zeer geschikt voor heuvelachtig terrein 
  4. Bosch Performance Line CX Motor (85nm). Deze motor is vooral aan te raden wanneer je vaak op fietsvakantie in een bergachtig gebied gaat. Deze motor is zeer geschikt voor tochten op onverharde wegen.
Bosch middenmotor

Het verschil in de accu’s van Bosch

De hoogwaardige accu’s van het merk Bosch zijn zeer betrouwbaar en hebben een lange levensduur. Het formaat van de accu geeft aan hoever u ermee kunt rijden. Dit wordt uitgedrukt in wattuur (wh). Simpel gezegd: hoe groter de accu, hoe verder je ermee kunt rijden. Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

300wh. Deze accu heeft een maximale actieradius van 80km. De realistische actieradius bij gemiddeld gebruik is 30 tot 35km. Dit formaat accu is alleen mogelijk als de accu achter op de bagagedrager zit.

400wh. Deze accu heeft een maximale actieradius van 110km. De realistische actieradius bij gemiddeld gebruik is 50 tot 75km. Dit formaat accu is mogelijk als de accu achter op de bagagedrager zit of als de accu op- of in het frame verwerkt zit.

500wh. Deze accu heeft een maximale actieradius van 150km. De realistische actieradius bij gemiddeld gebruik is 75 tot 100km. Dit formaat accu is mogelijk als de accu achter op de bagagedrager zit of als de accu op- of in het frame verwerkt zit.

625wh. Deze accu heeft een maximale actieradius van 180km. De realistische actieradius bij gemiddeld gebruik is 90 tot 120km. Dit formaat accu is alleen mogelijk als de accu op- of in het frame verwerkt zit.

Bosch heeft op https://www.bosch-ebike.com/nl/service/actieradius-calculator een handige actieradius calculator die zeer nauwkeurig de actieradius voor jou berekend.

Bosch display

De verschillende type Bosch displays

Bij een Bosch motor hoort naast een Bosch accu ook altijd een Bosch display. Er verschillende displays te verkrijgen:

  1. De Purion display. Dit is een display die zeer overzichtelijk is. Dit is te danken aan de eenvoudigheid van de display. De Purion display zit vast aan de linkerkant van het stuur en is dus ook niet afneembaar. De display beschikt over de meest belangrijke functies zoals; ondersteuningsstand, actieradius, totaal afstand en dag afstand.
  2. De Intuvia display. Dit is een luxere display die midden op het stuur gemonteerd zit. Deze display is afneembaar, iets wat gezien wordt als extra beveiliging. Wanneer de display niet op de fiets zit, zal de motor ook geen ondersteuning geven. Verder is de display uitgebreid met functies zoals; een klok, een gemiddelde snelheid en een rijtijd meter.
  3. De Kiox display. Dit is een innovatieve kleuren display van Bosch. Deze zit net zoals de Intuvia display op het midden van het stuur en is dan ook afneembaar. Het grootste voordeel aan deze display is dat je jouw telefoon aan je fiets kan koppelen en hiermee navigatie kan instellen op je display. Ook kan je na een tocht alle gegevens op jouw telefoon teruglezen.
  4. De Nyon display. Dit kleuren display van Bosch ondersteunt je als intelligente wegwijzer. Hiermee meet je niet alleen de fietsgegevens, maar de Nyon display kan ook gebruikt worden om fitnessgegevens op te slaan. De boordcomputer verbind je zeer eenvoudig met je smartphone en je laptop, waardoor je op je gemak alle gegevens kan bekijken.
Bosch display