John Vermeulen Geldrop


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

Innovatie loont

Steeds meer bedrijven kiezen voor de elektrische bakfiets in plaats van de bestelbus. En dat is niet voor niets. Wereldwijd zien we meer en meer steden het initiatief nemen om vervuilend verkeer uit het stadscentrum te weren. Autoluwe- en zero-emissiezones worden aangelegd, parkeerplekken maken plaats voor groen en steeds meer wegen worden vervangen door fiets- en wandelzones.

De elektrische bakfiets is dan een goed en efficiënt alternatief om je door de stad te verplaatsen, ook voor bedrijven. Wat het nog interessanter maakt om te overwegen de werkbus te vervangen voor een elektrische bakfiets, zijn de verschillende subsidieregelingen en fiscale voordelen waar gebruik van gemaakt kan worden. Hieronder lichten we de subsidieregelingen voor de aanschaf van een elektrische bakfiets in een aantal Europese handelslanden toe. Ook vertellen we je meer over de voordelen van een elektrische bakfiets voor zakelijk gebruik. 

Nederland: Tot 62% fiscale aftrekposten op aanschaf elektrische bakfiets

In Nederland kunnen de huidige fiscale aftrekposten oplopen tot een voordeel van ruim 62% op de investering bij de aanschaf van een elektrische bakfiets, inclusief btw-aftrek. Hieronder een opsomming van de fiscale aftrekposten: 

  1. De milieu-investeringsaftrek (MIA) op de elektrische bakfiets voor zakelijk gebruik. Het volledige aankoopbedrag kan worden aangemerkt voor 45% en biedt de mogelijkheid de winst te verlagen. De drie simpele voorwaarden zijn te vinden via: MIA & VAMIL Milieulijst code F 3119. 
  2. Versnelde Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL) ontvangt de ondernemer, afhankelijk van het voor de onderneming geldende belastingtarief. Het eerste jaar kan er 75% worden afgeschreven en het jaar daarop mag de overige 25% worden afgeschreven. De voorwaarden zijn te vinden op MIA & VAMIL voor ondernemers
  3. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), deze regeling geldt voor de investering op onder andere de elektrische bakfiets als bedrijfsmiddel. Deze is tot 28% aftrekbaar van de fiscale winst, waardoor de ondernemer bespaart op de inkomstenbelasting. Bron: KIA-regeling van de belastingdienst. 

Voordelen zakelijk gebruik bakfiets

De elektrische bakfiets, of cargo bike zoals deze ook wordt genoemd, maak je als ondernemer een milieubewuste en besparende keuze. Die besparing begint bij de aantrekkelijke fiscale voordelen en subsidieregelingen bij de aanschaf, maar zet door in het totale bedrijfsproces. Met de bakfiets bewegen medewerkers zich snel en flexibel door de stad, vaststaan in het verkeer is verleden tijd en dat scheelt reistijd. De besparing op parkeerkosten is aanzienlijk en onderzoeken wijzen uit dat fietsen het werkgeluk en de efficiëntie van medewerkers vergroot. Als we alles bij elkaar optellen laat een snelle rekensom zien dat het vervangen van een bestelbusje voor een elektrische bakfiets een forse besparing kan opleveren. Niet alleen groener, ook goedkoper!