Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
fietsbanner


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
fietsbanner

Hoe haal je de meeste kilometers uit je accu?

Wij krijgen vaak de vraag hoe lang een E-bike mee kan tijdens een flinke rit. Natuurlijk is dit afhankelijk van verschillende factoren, maar er zijn een aantal onderdelen die bij iedere E-bike ervoor zorgen dat er net wat extra ver gefietst kan worden. Hiervoor hebben wij de volgende tips opgeschreven:

Zorg voor een lagere snelheid

E-bikes zijn op 25 kilometer per uur begrensd. Wanneer er continue op dit tempo gefietst wordt werkt de motor harder dan de fietser. Hierdoor raakt de accu sneller leeg. Kies ervoor om rond de 22 à 23 kilometer per uur te fietsen. Op deze snelheid leveren de motor en de fietser evenveel watt. Sommige E-bikes hebben displays die aangeven hoeveel watt er van de fietser en de motor komt. Hou in dit geval aan dat het rond hetzelfde moet liggen. Ook is het van belang om tijdig terug te schakelen. Als er in een zware versnelling weggefietst wordt, dan moet de motor veel ondersteuning leveren. Dit kost veel energie. Laat een fiets uitrollen en schakel op de juiste momenten.

Zorg voor een juiste bandenspanning

Deze tip is niet alleen voor E-bikes belangrijk, maar voor iedere fietser is het van belang om goed opgepompte banden te hebben. Te zachte banden vreten niet alleen energie van de fietser, maar ook de accu gaat het flink merken wanneer banden niet hard genoeg zijn opgepompt.

Trap mee wanneer u heuvel op fietst

Nederland is niet zo heuvelachtig als andere landen. Bent u op een fiets vakantie? Hou er dan rekening mee dat een accu harder moet werken wanneer u een heuvel beklimt. Trap dus extra mee, zodat de accu niet harder moet werken en eerder leeg raakt.

Let op de houding

Wanneer er rechtop gefietst wordt, vangt men de meeste lucht. Het is niet voor niets dat wielrenners gebukt op de fiets zitten. Door meer wind te vangen, moet de accu meer werken zodat er toch op een bepaald tempo gefietst kan worden. Nou is voor ons comfort het aller belangrijkste als het gaat om fietsen. Neem dus geen houding aan waar u last van kan krijgen.