Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
fietsbanner


Winkel Geldrop
 040 - 286 25 71
Keuze 1 Winkel 
Keuze 2 Werkplaats

di-vr: 09:00 - 18:00
za: 09:00 - 17:00

fietsbanner
fietsbanner

Dit zijn dé trends op het gebied van E-bikes in 2022

Bij John Vermeulen fietsen houden we altijd de nieuwste trends rondom het fietsen in de gaten. Ook voor de E-bikes houden wij nauwkeurig in de gaten waar de kansen liggen, zodat wij de fijnste en beste fietservaring aan kunnen bieden. In 2022 zijn er ook weer een aantal zaken die ons zijn opgevallen. Deze hebben we voor jullie in een handig overzicht op een rijtje gezet!

Grotere accu’s

Het vervelende van de accu’s is dat deze over tijd slijten. Elk jaar neemt de capaciteit van de accu iets af. Om er toch voor te zorgen dat de accu’s een langere levensduur hebben, worden de accu’s van alle E-bikes steeds beter. Waar eerst de capaciteit van de gemiddelde accu nog op 400 wattuur lag, ligt het gemiddelde nu al op 500 wattuur. Bosch levert zelfs al accu’s met 750 wattuur. Heb je vragen of jouw accu? Neem dan contact op of loop eens binnen!

Sportievere modellen zijn populair

De meest verkochte E-bikes hebben een hogere instap en een diepere zit, hierdoor is voor veel mensen de overstap van een normale stadsfiets vaak wennen. Stadsfietsen zijn zo gemaakt dat men er rechtop op kan zitten. E-bikes hebben vaak een wat sportiever model. Mocht je vragen hebben over welk model het beste bij jouw wensen past? Kom dan eens binnen en kom proefrijden.

Bredere banden voor comfort

Comfort liet in het verleden nog wel eens wat aan wensen over. Tegenwoordig is dit anders en ook bij de E-bikes staat comfort bovenaan het lijstje van benodigdheden. Hierdoor hebben E-bikes tegenwoordig steeds vaker iets wat dikkere banden. De dunne bandjes zorgde ervoor dat ieder drempeltje extra gevoeld werd. Dit is verleden tijd, sommige E-bikes hebben zelfs banden die lijken op mountainbike banden. Door deze ontwikkeling is niet alleen het comfort verhoogd, maar heeft de E-bike ook meer grip op de weg.

Riemaandrijving

Riemaandrijving in opkomst

Riemaandrijving, ook wel Beltdrive genoemd, is in de fietswereld een van de grote nieuwe binnenkomers. Niet gek dat veel E-bikes tegenwoordig over een riemaandrijving beschikken aangezien het een vrij onderhoudsarme vervanger van de fietsketting is. Ook is het spannen van de ketting verleden tijd met een Beltdrive. Een uitstekende ontwikkeling voor de fietsers die veel kilometers maken!

De elektrische bakfiets

Tot slot is de elektrische bakfiets een opkomende trend in ons land. Met een ondersteunde bakfiets kan je makkelijk je kinderen vervoeren, boodschappen doen en andere spullen snel vervoeren.

Ben je nou nieuwsgierig geworden of heb je nog vragen? Schroom dan niet en kom gerust eens langs. Onze experts helpen u graag op weg naar veel veilige kilometers!